SAVE THE DATE - dinsdag 19 juni 2018

16 april 2018

Op dinsdag 19 juni 2018 kan u via FEBIN deelnemen aan een studiedag Blurring dynamics in DIY & Professional – tactics vs. strategy. Sprekers van dienst zijn professor Rooderkerk, Toon Hens en Sam Mullie van Makro WorkCenter.

ASSORTIMENT PLANNING IN HET AMAZON TIJDPERK: DISRUPTIE DOOR VERVAGENDE GRENZEN

In de laatste decennia zijn we getuige geweest van het ontstaan van hyperassortimenten, offline maar vooral online. Veel (r)etailers voelen de behoefte om de winkel van alles en iedereen te worden. Consumenten kunnen geweldig profiteren van het bijkomend gemak van one-stop shopping. Maar er zijn ook veel nadelen. Zoeken naar het juiste product kan ervaren worden als het zoeken naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg; het kiezen uit de enorme assortimenten kost steeds meer tijd en moeite. En met zoveel alternatieven loert spijt ook steeds meer om de hoek. Dit kan leiden tot uitstelgedrag, of erger nog, consumenten die helemaal niets kopen. Om hier mee om te gaan moeten retailers hun assortiment qua samenstelling en lay-out dusdanig optimaliseren zodat ze de perfecte balans vinden tussen attractie (“het aantrekken van consumenten naar de winkel of categorie”) en conversie (“consumenten laten kopen”). Daarbij moet rekening gehouden worden met de verschillen tussen type consumenten (“de professional vs.  de huis-en-tuin klusser”) en winkels (city vs. hypermarkten) om zo te komen tot hyper lokale assortimenten.

In deze presentatie wordt er ingegaan op de enorme uitdagingen die assortimentoptimalisatie met zich mee brengt. Deze wordt besproken tegen de achtergrond van relevante globale ontwikkelingen zoals omnichannel en technologische vooruitgang (e.g., smartphone gebruik van consumenten in de winkel) en DIY specifieke ontwikkelingen (branchvreemde concurrentie, vervagen grenzen tussen professional en amateur). Aan het einde van de presentatie zal je inzien dat een assortiment meer is dan slechts de som der delen.

ROBERT ROODERKERK is Associate Professor of Operations Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Zijn onderzoek focust zich op uitdagingen op de marketing-operations interface, met de nadruk op (omni-channel) retail assortimenten en productlijnen.

In zijn werk integreert hij inzichten uit de psychologie en consumentengedrag met technieken uit de econometrie en operations research. Zijn onderzoek is verschenen in Consumer Needs and SolutionsEuropean Journal of Operational Research, Journal of Interactive Marketing, Journal of Marketing Research (JMR), Marketing Letters, en Marketing Science. Hij is de ontvanger van de Nederlandse Marketing Science Award (beste marketing proefschrift in Nederland) en finalist voor de Paul Green award (JMR). Hij dient as reviewer voor verscheidene top tijdschriften in marketing, management, operations management, en operations research. Zijn onderzoek is besproken in nationale en internationale kranten (Algemeen Dagblad, Laatste Nieuws, Standaard, enVolkskrant), op de Nederlandse radio (BNR en VARA Kassa Radio) & tv (Teleac Hoe?Zo!), het tijdschrift van de Nederlandse Consumentenbond en BBC’s Capital blog. Hij adviseert regelmatig bedrijven op het gebied van assortiment en productlijn optimalisatie, marktonderzoek en het effectief inzetten van digitale en sociale media. Hij is een veelgevraagd spreker over deze onderwerpen.

Tussen april 2009 en januari 2012 heeft hij zitting genomen in de academische adviesraad van het in New York City gevestigde Marketing Productivity Group. Robert is gastonderzoeker en docent geweest op Tuck School of Business at Dartmouth, UCLA Anderson School of Management en The College of Engineering at the University of Florida. Op dit moment is hij bezig met de oprichting van Assortment Genius, een innovatieve tech start-up die de laatste wetenschappelijke inzichten en modellen op het gebied van assortiment optimalisatie beschikbaar maakt voor retailers en fabrikanten.

Wat?

Studiedag Blurring dynamics in DIY & Professional – tactics vs. strategy 

Waar?

Regio Antwerpen – details volgen later

Wanneer?

Dinsdag 19 juni 2018

 

Timing

 15.00u – 20.00u – verdere info volgt later

Spreker Toon Hens (Makro - Group Manager WorkCenter): Do it for me. vs. Do it  together? - Connected DIy is the new operating model 

       

Inschrijven

http://febin.be/nl/evenementen/197

Prijs

Leden: € 99

Niet-leden: € 249

Pers: € 249 (max. 1 pers. / medium)

Annulatievoorwaarden

Tot 7 dagen voor het event via pietdeconinck@5pbvba.be

Bij belet is het steeds mogelijk een vervanger te sturen voor uw bedrijf.

Bij no-show of geen verwittiging voor de bovenvermelde datum is de factuur onherroepelijk te betalen.

 

Wij hopen u massaal te mogen verwelkomen!

Terug naar het overzicht »